Hva er poenget med denne bloggen?

En blogg om Salomon August Andrée og hans forsøk på å nå Nordpolen med ballongen "Ørnen" i 1897. Med ham var Nils Strindberg og Knut Frænkel.
Etter bare 65 timers luftseilas ble de tvunget til å lande på drivisen. Så begynte en tre måneders dødsmarsj over isen som til slutt endte med at de tre døde på Kvitøya i oktober.

onsdag 9. februar 2011

Roman med tilknyting til Andrée-mennene


Før jul satt jeg og surfet, jeg gjør ofte det, da jeg kom over en side om scifi-litteratur. Det er et emne som opptar meg intenst så jeg ble sittende og lese om diverse utgivelser. Tilfeldigvis falt mine øyne på et bokomslag med en ballong på. Denne ballongen var svært lik Ørnen og derfor klikket jeg på bildet. Stor var min forundring da jeg oppdaget at det var en fantasyroman der Andrée-eksepedisjonen spilte en viktig rolle! Så ringte telefonen, jeg måtte ta den, ble distrahert og vips; siden var glemt! Noen dager senere kom jeg til å tenke på mitt funn, men det var helt umulig å lokalisere det, særlig fordi loggen på nettleseren min var slettet, forstå det den som kan. Slik har det blitt, tagger jeg ikke det jeg finner i delicious så finner jeg det ikke igjen. Det eneste jeg kunne huske var omslaget. Irriterende som bare pokker.

Vel, i dag gikk jeg på måfå inn i Ark Bokhandel på St.Hanshaugen. Jeg gjorde det jeg ofte gjør; gikk på måfå rundt og siklet på bøker jeg ønsker meg. Og hva lyser plutselig mot meg? Omslaget jeg hadde bitt meg merke i før jul! Det strålte mot meg og forkynte at boken het "Strindbergs Stjerne" og var skrevet av Jan Wallentin. 45 sekunder senere var boken kjøpt og jeg var på vei hjem for å fordype meg i verket.

Jeg er nå i gang og har lest de første 50 sidene. Ikke antydning til noe Andrée, Strindberg, Frænkel eller Anna Charlier så langt, men starten er noe av det nifseste jeg har lest på mange år, så jeg fortsetter ufortrødent. Når jeg er ferdig med den skal jeg skrive en anmeldelse her på bloggen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar